Uncategorized

Rare ervaringen met kraamverzorgsters

Vooropgesteld dat de meeste kraamverzorgsters hun beroep met heel veel toewijding uitoefenen en het vast ook niet altijd makkelijk is om je aan ieder gezin en ieders wensen aan te passen, hebben sommige nieuwbakken ouders helaas een vreemde of nare ervaring gehad met hun kraamverzorgster.

Een greep uit de reacties:

Bij mijn tweede heb ik mijn kraamverzorgster eruit gezet. Zij commandeerde mijn man. En mijn oudste zoon mocht van haar niet steeds aan zijn broertje zitten. Ik zei dat ze mocht oprotten, zo kwaad was ik. Nou, dat kwam door de hormonen, volgens haar. Morgen zou ze weer komen en ging het vast beter. Ik had haar aangeraden niet te komen en ze heeft geluisterd. Takketrol.
(Nancy.)

Na de geboorte (via een keizersnede) van mijn tweeling bleef ik 2 weken in het ziekenhuis. Toen ik eindelijk thuis de auto uitstapte kwam de kraamverzorgster de voordeur uit en sloeg haar hand voor haar mond: “Wat zie je er slecht uit!!!”
(Tammy.)

Bij onze tweede had de kraamverzorgster de rare gewoonte om elke keer als ik erg moe was en graag wilde slapen de stoel op de kamer erbij te zetten. En dan ging zij dus de hele tijd naar me zitten te kijken.
(Quirina.)

Bij mijn oudste had ik de eerste 5 dagen een meisje dat erg druk was met de papa in plaats van met de kleine. Ik werd constant naar bed gestuurd.
Daarna kreeg ik een oudere vrouw die het alleen maar had over doodgeboren kindjes.
(Kim.)

“Ze bleef mijn zoon Liam noemen, terwijl dat zijn naam niet eens is.”

Het was net alsof we ineens een tiener in huis hadden die alleen maar met haar telefoon op de bank zat. Tegen mijn man klaagde ze over mij, ze riep nog net niet dat ik stom was. En ze bleef mijn zoon Liam noemen terwijl dat zijn naam niet eens is.
(Irina.)

Onze kraamverzorgster vond dat ik te snel herstelde en me niet voldoende liet vertroetelen. Dat bleek op haar zenuwen te werken.
(Wendy.)

Bij nummer 2 had ik een kraamverzorgster die net te horen had gekregen dat ze zelf nooit kinderen zou kunnen krijgen. Ze stortte in en probeerde onze dochter te ontvoeren.
(Marthe.)

Terwijl vriendlief zijn shirt uitdeed om huid op huid te gaan met de jongste riep de kraamhulp: “Oh, tatoeages! Daar hou ik echt niet van, zo asociaal!”
(Sharon.)

Mijn schoonzus had (vele jaren geleden) een kraamverzorgster die de babyflessen tegelijk met de dweil uitkookte. Dat kon best, vond zij, omdat dit toch alle bacteriën doodde.
(Wilma.)

Na de bevalling van mijn zoon hielp ze mij met douchen. Toen ik bijna flauwviel sloeg ze mij met vlakke hand ontiegelijk hard in mijn gezicht.
De verloskundige vroeg even later waarom ik een handafdruk op mijn gezicht had staan. De kraamverzorgster brulde er doorheen dat het belachelijk was dat ik geen groene zeep in huis had om de lakens mee uit te boenen.
Daarna sprak de verloskundige de woorden: “We slaan geen kraamvrouwen neer. Als ze dreigen flauw te vallen, dien je een pijnprikkel in de nek toe.”
De kraamhulp verdween en we kregen daarna gelukkig een leuke.
(Marijn.)

Ik had er 1 die het maar steeds over wiegendood had, en dat m’n kindjes dood konden gaan (tweeling, geboren met 35 weken).
Het constant praten over dode kindjes zorgde voor een raar gevoel en ik heb haar een dag eerder naar huis gestuurd.
De verloskundige en ik hebben los van elkaar een klacht ingediend. Ze is uiteindelijk ontslagen.
(Marion.)

Onze eerste kraamverzorgster was een schat van een vrouw, maar wel een beetje raar.
Ik kolfde de borstvoeding af en ze was mijn man aan het uitleggen hoe je dit het beste kon opwarmen en kon testen of het niet te warm was. Druppeltje op de pols om te voelen. Ze deed het voor en mijn man wilde een doekje voor haar pakken. Maar ze likte mijn borstvoeding gewoon op.
(Amanda.)

Toen ik tegen mijn kraamverzorgster zei dat ik erg moe was en rust nodig had, begon ze te praten over haar persoonlijke leven en haar man die zichzelf van kant gemaakt had.
(Karina.)

Mijn man móést van haar douchen met onze zoon. Dat hoorde. Punt. Ze bepaalde ook dat zij daar foto’s van ging maken. Niet ik. Nee, zij! Want zij had ervaring.
(Maria.)

Die van mij snuffelde graag in privézaken. Ik was niet heel happy toen ik er achter kwam dat ze doodleuk brieven uit een kastje had zitten lezen. Ik heb de kraamzorgorganisatie gebeld dat ik er klaar mee was.
(Cindy.)

Mijn kraamverzorgster zei op dag 3 dat ze van mijn zoontje hield.
(Ilona.)

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *