baby,  peuter

Waarom een baby makkelijker is dan een peuter

De overgang van zwangerschap naar baby vond ik, vooral bij de eerste, behoorlijk pittig.
Little did I know dat het leven mét baby weliswaar een stuk zwaarder is dan zónder baby, maar dat het nog veel zwaarder zou worden als die baby eenmaal een peuter zou zijn.


Daarom heb ik een lijstje gemaakt van dingen die met een baby veel makkelijker zijn dan met een peuter. Dus, ouders van een baby, geniet nog maar even van de babytijd, want straks worden onderstaande dingen allemaal een stuk lastiger:

Boodschappen doen
BABY ligt in de kinderwagen.
PEUTER wil per se een klein boodschappenkarretje en daarmee wil hij door de winkel racen en andere mensen tegen hun schenen rijden. En hij wil een toetje uitkiezen. En hij wil Dorakoekjes. Of Dinosauruskoekjes. Nee, toch maar Dora.
En als je dan met Dorakoekjes bij de kassa komt krijgt hij een driftbui omdat hij Nijntjekoekjes wilde.

Autorijden
BABY zit in z’n Maxi Cosi.
PEUTER vraagt na 5 minuten of we er al zijn. Probeert z’n gordels los te maken omdat z’n knuffel op de grond gevallen is. Moet ont-zet-tend nodig plassen als je net de snelweg opdraait. En zodra je een tankstation met toilet hebt gevonden ineens niet meer.

Verschonen
BABY ligt stil – of is in ieder geval in bedwang te houden.
PEUTER rolt om, probeert met z’n handen in de poep te graaien, staat op en gaat door de huiskamer rennen als er nog resten aan z’n bips kleven.

Aankleden
BABY vindt alles wat je ‘m aantrekt prima, als het maar lekker zit.
PEUTER schreeuwt de hele provincie bij elkaar omdat z’n gele shirt in de was ligt met spaghetti bolognesevlekken.

Knuffelen
BABY geniet heerlijk van al je knuffels en kusjes.
PEUTER vindt kusjes ‘bah’ en worstelt zichzelf los als je ‘m probeert te knuffelen. Hij gaat liever op z’n sok kauwen. Of op de poes. Of in het gordijn hangen.

PEUTER maakt zo'n drama van tanden poetsen dat je vreest dat de buren melding gaan maken van huiselijk geweld.

Eten
BABY drinkt uit de borst of uit de fles.
PEUTER eist patat. Of pizza. Tenzij er patat of pizza op z’n bord ligt, dan heeft hij alleen nog maar zin in spaghetti bolognese.
Weigert vervolgens te eten – of eet als een varken, zodat je na afloop de resten van het plafond moet bikken.

Bedritueel
BABY luistert naar jouw slaapliedje.
PEUTER maakt zo’n drama van tanden poetsen dat je vreest dat de buren melding gaan maken van huiselijk geweld. Wil per se ‘Nijntje aan zee’ lezen terwijl hij wéét dat ‘Nijntje aan zee’ al 3 weken spoorloos is. Neemt uiteindelijk na veel morren genoegen met ‘Nijntje in de dierentuin’ omdat je dat in de afgelopen weken nog maar 44 keer hebt voorgelezen.

Slapen
BABY leg je in z’n wieg.
PEUTER komt uit bed omdat hij dorst heeft. Komt uit bed omdat hij moet plassen. Komt uit bed omdat er een monster in z’n kamer zit. Komt uit bed omdat z’n knuffel 2 cm. te ver naar links ligt. Gaat pas slapen als het bedtijd is. Voor jóu, welteverstaan.

Me-time (voor mama en/of papa)
BABY ligt in de box op het speelkleed. Te slapen.
PEUTER slingert in de lamp.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

een reactie

  • Danique

    Geniaal!! Tranen in mijn ogen van het lachen en herkenning. Tweede is op komst en nu de eerste een echte peuter is denk ik ook met regelmatig “had ik maar meer genoten van de babytijd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *