baby,  kinderen,  ouderschap,  Uncategorized

Zwangerschap vroeger versus zwangerschap nu

Zwangerschap vroeger:
Eet iets meer dan je gewend bent.

Zwangerschap nu:
Schrijf als je zwangerschapstest nog nadrupt je kind meteen in voor een Excellente school.

Kondig op ludieke wijze je zwangerschap aan bij vrienden en familie.
Ideeën:
– maak een ballonvaart in een luchtballon die de vorm van een baby heeft
– neem je hele familie mee naar de Empire State Building en laat een vliegtuig overvliegen met de blijde boodschap
– laat een tekst uithakken in de Grand Canyon en vlieg er met je familie en vrienden overheen.

Doe een cursus ZwangerFit. Of Zwangerschapsgym. Of Zwangerschapsyoga. Bij voorkeur alle drie.

Kies in week 5 het thema voor de babykamer uit zodat je genoeg tijd hebt om het geheel te vervolmaken. Een paar ideetjes ter inspiratie:
– een junglekamer met echt tropisch hardhouten meubels, levensechte bladeren aan het plafond en een 3 meter hoge giraffenknuffel
– een ruimtekamer met een bed in de vorm van een raket en een opgezette Wubbo Ockels
– een prinsessenkamer in poederroze (niet te verwarren met lichtroze!) met een maquette van een kasteel op ware grootte.

Bereid je voor op de bevalling door de volgende boeken te lezen: “Zwanger met lichaam en ziel”, “De grote geboortegids”, “Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt”, “Mom in balance” en alle 400 overige titels.

Bedenk hoe wilt bevallen: in bed of in bad, op een kruk, een soort skippybal of een baarschelp of hurkend in de struiken.

Laat voor slechts 600 euro een 3D-print maken van je ongeboren baby.

Schrijf een geboorteplan waarin je tot op de minuut uiteenzet hoe jij wilt dat de bevalling zal verlopen en houd hieraan vast.

Maak lijstjes van namen waar niemand ooit van gehoord heeft en spel ze zo ingewikkeld mogelijk, om te voorkomen dat je kind later misschien bij een naamgenoot in de klas zit.

Plan een grote verbouwing zodat je kind niet hoeft op te groeien in een huis dat geen openslaande, zwartmetalen deuren naar de tuin heeft.

Bedenk een unieke manier om het geslacht van je kind te onthullen.
Ter inspiratie:
– laat je hele huis roze of blauw spuiten
– verf de hond
– zet de hele provincie in de hens met een rookmachine waar roze of blauwe rook uitkomt.

Kies een verloskundige, of beter nog: een doula die gespecialiseerd is in HypnoBirthing, Lotusbevallingen en/of een Orgasmic Birth.

Laat iedere dag je perineum met etherische oliën masseren om de kans op uitscheuren tijdens de bevalling zo klein mogelijk te maken.

Koop een olijfboom en plant ‘m in de tuin zodat je daar later de placenta onder kunt begraven – uiteraard nadat je een deel ervan in een smoothie hebt verwerkt.

Ga op een kookcursus om alvast macrobiotisch, glutenvrij en veganistisch te leren koken, zodat je je kind alleen het beste zult voorschotelen wanneer het eenmaal begint met groente eten.

Koop een ergonomisch verantwoord wipstoeltje van gevlochten bamboe, het allerduurste aerosleep matrasje en een muziekdoosje dat Mozart afspeelt, jouw hartslag nabootst en een sterrenhemel op het plafond projecteert.

Gebruik een Babypod (een soort muzikale tampon) en laat je baby iedere avond luisteren naar ‘Baby Einstein’ zodat het na z’n geboorte meteen uitblinkt in wiskunde.

Ga op zoek naar de allerbeste draagdoek van hennep, met de hand geweven door een oud vrouwtje uit het Andesgebergte.

Huur een geboortefotograaf in om de bevalling op intieme wijze vast te leggen voor het nageslacht en doe alvast een proefshoot zodat je kunt uitproberen in welke houding je het voordeligst op de foto komt.

Koop een kinderwagen die 3 maandsalarissen kost. En een matchende luiertas met een vergelijkbare prijs.

Installeer een app op je telefoon die je precies kan vertellen waarom je baby huilt. Handig, voor als je logische verstand en je reukvermogen het laten afweten.

Doe alvast de poes weg om te voorkomen dat je kind haren in z’n mond krijgt als het gaat leren kruipen.

Smeek je vriendinnen om een onverwachte Babyshower voor je te organiseren.

Besteed uren aan het maken van een geboortekaartje, of liever nog: een opvallende geboorteaankondiging zoals een geborduurd tafelkleed met de naam van je kind of een zeepstenen beeld van een baby op ware grootte.

Laat je ‘onderkantje’ wekelijks harsen om te voorkomen dat al je bevalfoto’s mislukken omdat het lijkt of je baby heel veel haar heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *