huishouden,  kinderen,  ouderschap

Mijn dag in foto’s

We vroegen gisteravond aan de kinderen wat ze vandaag graag wilden eten.
“Pannenkoeken!” kwam het als uit één mond.
Oké, pannenkoeken it is.

Dus wij togen vanochtend naar de supermarkt voor de ingrediënten en natuurlijk stroop en poedersuiker.
We waren net thuis toen mijn telefoon ging.
Een kleine tien minuten later was de beller uitgesproken en had mijn jongste zoon (2) alvast een deel van de boodschappen voor me uitgepakt.

Mommy’s little helper.

De andere peuter (dochter van 3) werd jaloers, want ze wilde ook met de poedersuiker spelen.
Nou, er lag genoeg en het was tóch al een bende, dus wat kon er misgaan.

Erger kon het toch al niet…

Nadat ze zich even vermaakt hadden, pakte ik de stofzuiger en verbande de peuters naar de woonkamer.
Waar ik even later dit aantrof:

Dit is netjes bij ons thuis.

Of eigenlijk lieg ik. Ik zag dit:

Maar de eerste foto vond ik Instagramwaardiger.

Ik liet ze maar begaan, want ik ben van mening dat kinderen moeten kunnen spelen, of eigenlijk bedoel ik dat ik even wilde zitten.

Dus dat deed ik, op het toilet.

Gelukkig waren ze heerlijk bezig met hun speelgoed, te oordelen aan de geluiden die ik hoorde.

Ik had het fout.

Nu was ik het zat, dus ik zette mijn zoon heel strak vast in de kinderstoel en mijn dochter op de bank bij de tv en ging de keuken opruimen.

Dochter bleef niet zitten. (Ik was de stekker van de stofzuiger vergeten en ze wilde me helpen.)
Zoon bleef ook niet zitten.

Ik ging even uitblazen op de bank.
Manlief kwam binnen: “Wat een rotzooi is het hier.”

Nu denkt hij dat ik de hele dag niks gedaan heb.

Gelukkig heb ik de foto’s nog…
Zo.
Mommy’s little helper 2.0

Lees ook: Muts met een bloemetjesschort

6 reacties

 • R. Prijs

  Ik ken dit inderdaad ook, al hoe vaak ik de spullen ook opruim alles ligt er binnen een minuut weer, zodra mijn vriend hier komt begint hij gelijk te schreeuwen dat ik de hele dag maar op de bank heb gezeten en dat ik een flodder ben enz. enz.
  Al toon ik hem de beelden en foto’s blijft hij erbij dat ik niks heb gedaan.

  • amberblogt

   Dat klinkt niet oké! Misschien moet je hem een keer een dagje met de kinderen alleen laten. En dan ook verwachten dat hij de administratie en het huishouden (inclusief de was) op orde heeft. En daarna verder praten.

 • Marlies

  Herkenbaar, ik heb ook nog foto’s van uitgesmeerde poepluiers, talkpoeder met tandpasta, vingerverf, bloem door heel de keuken etc. Weet je…het wordt in dit opzicht iets makkelijker, nu ligt er alleen nog een hele berg boekjes voor de bank op de grond, een grote berg Duplo of de grond vol met strijkkralen.. en de vaseline zat pas alleen nog maar in m’n dochter dr haren

  • amberblogt

   Het is voor mij ook heel herkenbaar; mijn oudste zoon was precíes zo als zijn broertje. Ik moet alleen wel eerlijk toegeven dat ik nu wel iéts minder geduldig ben! Ik hoop dat deze fase snel voorbij is! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *