Vreemde vrouw pakt ons kind

Vanavond maakten wij iets raars mee.

We liepen met de kinderen een rondje over de kermis.
Bij de Coindozer (muntjes schuiven) gaven we alle kinderen een paar muntjes om te spelen.
Terwijl we bezig waren, zat de baby dichtbij ons in de wagen.

Een vriendelijk glimlachende dame liep steeds om ons heen, aaide de kinderen over hun bol en zei tegen ons hoe mooi de baby was. Wij vonden het wat vreemd, maar zochten er verder niets achter.
Tot ze op een gegeven moment de baby zomaar losmaakte uit zijn gordeltjes en hem optilde.
Mijn man pakte de baby meteen uit haar armen en draaide zich om.
De dame liep om hem heen, pakte de baby weer vast en begon zelfs aan hem te trekken, maar mijn man liet ‘m niet los.
Daarop pakte de dame twee grote tassen op. Wij dachten dat ze weg zou gaan, maar ze bleef om ons heen hangen en nog steeds naar ons glimlachen.

Na een tijdje vroeg m’n man of ik de baby even van hem kon overnemen.
De dame zag dit gebeuren, zette haar tassen op de grond en stak haar armen wéér naar de baby uit.
Nu zei ik: “Nee, liever niet.”

Daarna was ze ineens verdwenen.

Ik weet niet precies wat er gebeurd is, maar ik blijf met een héél raar gevoel zitten. Of ben ik te wantrouwig en bedoelde ze het gewoon goed?

Update:
Het klinkt als een heel bizar verhaal, maar het is waargebeurd. Wij hebben zo kalm gereageerd omdat we niet het gevoel hadden dat de mevrouw slechte bedoelingen had. Toen ze de baby uit z’n wagen getild had, liep ze niet weg, maar naar ons toe.
Alleen begreep ze onze non-verbale hints dat we het niet prettig vonden niet.
Pas achteraf dacht ik: heb ik het nou wel goed beoordeeld en waarom liet ik het in eerste instantie toe?
Op het moment zelf was het vooral raar, niet eng.
We hebben toch besloten om er een melding van te maken bij de politie, gewoon voor de zekerheid. Hopelijk was de mevrouw gewoon te goeder trouw en gebeurt dit niet bij anderen.

6 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Huh…. gatsum… nee…. daar sta je dan even met een mond vol tanden te kijken… Huh… nou niks wantrouwend… Hier hou ik echt niet van.
    Ze moeten niet als vreemde zomaar je kind uit de wagen gaan halen. Punt!

  2. Je hebt heel goed gehandeld niemand pakt zomaar een kind uit de wagen. Zelfs familie vraagt dat nog even. Zou het even melden bij de politie ook al is er niets gebeurd je weet niet of ze het ook bij een andere probeerde.

  3. WHAT?! Ook al waren het goede bedoelingen, je blijft gewoon van andermans kinderen af. Je haalt ze al helemaal niet uit een wagen. Als er ergens een kindje staat te huilen, je pakt die op en brengt het kind bij de ouders, oké… Maar anders hou je gewoon je fikken thuis. Goed gehandeld!

  4. Wel eens aan gedacht dat deze vrouw een hersenziekte had? Denk hierbij aan dementie.. Vooral omdat ze de andere kinderen aaide, glimlachte en bij jullie bleef staan en niet begreep wat ze verkeerd deed. Baby’s hebben een bijzondere aantrekkingskracht op sommige vormen/mensen met dementie. Ook vond je het raar en niet echt eng. Denk echt dat het zoiets was.

  5. Dit is natuurlijk niet normaal. Misschien is de vrouw dement aan het worden? Dit is ook het geval bij mijn schoonmoeder, zij duikt ook zo een kinderwagen in omdat ze dol is op baby’s. Zij heeft er nog nooit een uitgehaald maar ja… de beste bedoelingen maar soms ook gevaarlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *